FOLLOW? | DASHBOARD?
Patrick Star.
Pancakes
October 31, 2015 | 1:21 PM | 0 comments
 
Assalamualaikum semua. Welcome back to my pinky blog. Haha. Sejak balik dari Poli ni macam-macam nak di buat. Selalu duduk dalam bilik je. Tidur, watching movie and makan. Haha. Jadi, kalau ada smartphone takdelah bosan sangat kan? Its good can searching something new! And taraaa! Tengok gambar atas tu. Its my self made pancakes.
 
Ini resipinya"-
1 biji telur
3/4 cawan susu
2 sudu besar butter atau margarine
1 cawan tepung
1 sudu besar gula
1 sudu kecil baking powder
1/2 sudu kecil garam
 
 
Okay. Nak buat senang je. Kalau ikutkan susu boleh je beli susu dalam kotak tu. Tapi macam aku, bancuh susu yang dari tin. Yes. Then air, jangan lebih dari sukatan 3/4 tu. Manakala butter atau margarine. Awak semua perlu cairkan dan baru boleh campur kan semua bahan tersebut. Tapi, aku buat tak letak baking powder. Tapi jangan risau. Ia menjadi seperti gambar yang diatas itu. Then goreng macam biasa. Kalau boleh minyak kurang sikit dan gunakan api yang perlahan ;)
 
 
Okay. Just sharing. Kalau ada nak membuat lagi best. Boleh sharing dengan saya. Selamat mencuba :D
 
 

 Ia sedap cincah dengan apa saja. Madu, jem coklat dan sebagainya.

Older Post | Newer Post

Tagboard




Credit



Basecode by : Jaja
Re-edit by : Athira Zaidi
Background by : Husna